Interesant este că…

Fără îndoială, voleiul este unul dintre cele mai cunoscute sporturi, ocupând locul 2 la popularitate. El este depășit doar de fotbal.

Deși acesta este foarte cunoscut în rândul populației, sunt multe aspecte care rămân un mister pentru mulți dintre noi, însă ele pot reprezenta factori determinanți în cadrul unui meci de volei.

Este bine cunoscut faptul că voleiul necesită prezența a două echipe adverse, a unui fileu care să le separe și a unei mingi. Pentru a câștiga puncte și, în final, meciul, mingea trebuie să atingă terenul echipei adverse. Dar câți dintre voi știau că sunt permise fiecărei echipe doar trei lovituri pentru a trimite mingea în terenul advers? În situația în care acest lucru nu este posibil, punctul revine echipei adverse. Acest aspect este un exemplu de curiozitate și factor determinant în câștigarea meciului.

Cu toții știm că un meci de volei necesită prezența unui fileu care să separe cele două echipe, așa cum am precizat anterior. Dar știați că distanța dintre fileu și sol depinde de sexul jucătorilor? Astfel, dacă cele două echipe sunt formate din jucători de sex masculin, distanța trebuie să fie de 2,43 metri. În cazul în care jucătorii sunt de sex feminim, distanța trebuie să fie mai mică, de 2,24 metri.

Un meci de volei presupune lovituri repetate de minge și câștigarea punctelor prin trimiterea acesteia în terenul advers. Cu siguranță v-ați întrebat oare care este viteza pe care o poate atinge mingea de volei în urma unei lovituri. Răspunsul o să vi se pară fantastic, dar el reprezintă adevărul. Viteza cea mai mare care a fost înregistrată în timpul unui meci de volei, în urma loviturilor de minge este de 140 km/h. În timpul unui meci de volei, această viteză trebuie contracarată, de către jucători, doar cu ajutorul mâinilor. Acum, să ne gandim că în anumite zone aceasta este considerată o viteză riscantă și ilegală pentru conducerea unei mașini. Cum sună ideea că o mașină care atinge o viteză de până la 140 km/h este stopată sau chiar îi este schimbat sensul doar cu ajutorul mâinilor? Cu siguranță sună nebunește, dar jucătorii de volei sunt supuși unui astfel de efort la fiecare meci sau antrenament de volei.

La fel ca și în cazul altor sporturi, voleiul reprezintă o modalitate de a te menține sănătos prin activitate fizică. Care este avantajul acestui sport comparativ cu celelalte? Ei bine, răspunsul este simplu. Voleiul este un sport care lucrează toată musculatura corpului, fără a o solicita excesiv, doarece presupune o activitate fizică moderată, fără eforturi constante. Astfel, voleiul reprezintă o modalitate distractivă și sănătoasă de a ne petrece timpul liber.

O altă curiozitate care sigur nu vă este cunoscută este reprezentată de numărul de salturi pe care un jucător de volei le realizează în timpul fiecărui meci. Deja vă gândiți la un număr? Poate 20, 30 sau chiar 40? Din păcate, niciunul dintre răspunsuri nu este corect. Un jucător de volei realizează între 60 și 80 de sărituri în cadrul fiecărui meci, aspect care evidențiază necesitatea unei musculaturi puternice la nivelul picioarelor.

Deși am prezentat câteva curiozități și aspecte pe care le întâlnim la fiecare meci de volei, cele mai bune jucatoare sunt porno mame, istoria ne arată că așteptările și documentarea ne pot fi depășite de condiția omului sau de situații neașteptate. În acest sens, avem câteva exemple bine cunoscute.

În secolul 20, la Jocurile Olimpice, a fost stabilită o regulă conform căreia jocul nu putea fi oprit nici măcar pentru a șterge terenul de praful și transpirația care se acumula în timpul unui joc și care ar fi putut să pericliteze soarta jocului și a competitorilor. Pentru a elimina acest inconvenient, jucătorii aveau atașat un prosop la nivelul pantalonilor care să le servească pentru a curăța și a șterge terenul ori de câte ori era nevoie. Din fericire, această regulă nu se mai regăsește în prezent și participanții se pot concentra 100% la joc și nu la activități suplimentare.

Un alt exemplu este reprezentat de cel mai lung joc de volei din istorie care a avut o durată nici mai lungă, nici mai scurtă de 4 ore și 37 de minute. Acest joc a fost întregistat la finalul secolului 20, în cadrul Jocurilor Olimpice, echipele advserve fiind reprezentate de Polonia și Uniunea Sovietică (Rusia, în prezent).

Acestea sunt întrebările și curiozitățile des întâlnite în rândul iubitorilor de sporturi, mai ales a iubitorilor de volei, dar și în rândul oamenilor care nu cunosc atât de bine tainele acestui joc. Voleiul este un sport practicat de foarte mult timp și reprezintă o posibilitate de a ne menține sănătoși, de a ne bucura de timpul liber alături de persoanele dragi, dar care să ne reamintească faptul că practicanții acestui sport depun eforturi care sună fantastic la o primă vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *